Fehér egerek mint hobbi állatok - kislány koromban kaptam Bonyhádról
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
GYERMEKSZALON - növények és a szép természet - ÁLLAT MESÉK vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Fehér egerek mint hobbi állatok - kislány koromban kaptam Bonyhádról
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
GYERMEKSZALON - növények és a szép természet - ÁLLAT MESÉK vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Fehér egerek mint hobbi állatok - kislány koromban kaptam Bonyhádról
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
GYERMEKSZALON - növények és a szép természet - ÁLLAT MESÉK vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Fehér egerek mint hobbi állatok - kislány koromban kaptam Bonyhádról
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
GYERMEKSZALON - növények és a szép természet - ÁLLAT MESÉK vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
9 éve | szilasi ilona | 0 hozzászólás
Gulyás leves.
Hozzávalók: 30 dkg marha-vagy sertés hús,
1 fej vöröshagyma,
3 szál zöldség-sárgarépa,
3 db krumpli,
1 db paradicsom,és paprika,
olaj,pirospaprika,köménymag,só.
2 dl tejföl.
Az olajon üvegesre pirítjuk a kockákra vágott hagymát,hozzáadjuk a kockákra vágott húst,a paprikát,a paradicsomot,és a kockákra vágott zöldséget,répát,krumplit,a köménymagot.Vízzel felengedjük,és lassú tűzön főzzük.
9 éve | szilasi ilona | 0 hozzászólás
Gyors vacsorák
--------------------
1. Ha a család nem szereti a karalábét, készíts lapcsinkát: Egy nagyobb krumplit és egy karalábét reszelj le, a masszához adj lisztet, tojást, ízesítőket. Kanalazd forró olajba, süsd meg mindkét oldalát. Kívül ropogós, belül finom és puha.
2. Apróra vágott zöldségeket kissé pirítsd meg egy serpenyőben, azután öntsd rá a tojásból, tejfölből, lisztből és ízesítőkből álló keveréket, süsd meg ezt a zöldséges palacsintát.
|
|
Amerika most lencsével fogyózik.
Hitte volna,hogy a magyarok egyik kedvenc ételét,a lencsét,Amerikában szuper fogyasztó szerré kiáltják ki?
Hála a kutatóknak,mostantól tudományosan is bizonyított,hogy tényleg fogyaszt.
A kísérletben részt vevők a lencseleves fogyasztása után háromszor annyi ideig nem éheznek meg,mint a hagyományos kosztot fogyasztó kontrollcsapat tagjai.Ezt egyértelműen ballaszt anyagainak tulajdonítható.A lencse nemcsak méregtelenít,hanem megszabadít a zsíroktól,és normalizálja a vércukorszintet is.
Rumos -diós szaloncukor
kb. 20 dkg darált dió
1/2 citrom reszelt héja
1/2 narancs reszelt héja
2 evőkanál rum
házi baracklekvár (hogy gyúrható masszát kapjunk)
étcsokolád a mártáshoz
A lényeg, hogy ezt mind összegyúrjuk, formázható masszát kapjunk és kis ovális darabkákat gömbölygessünk.
Aztán jön a csokizás.
9 éve | szilasi ilona | 0 hozzászólás
9 éve | Háner Lászlóné | 0 hozzászólás
Az Antarktisz és Grönland jegének gyors olvadása elérheti, hogy unokáink séta helyett már vidáman úszkálhassanak a Kossuth téren. Feltéve, ha nem teszünk semmit ez ellen.
A belsőséget nem mindenki szereti.
A leggyakrabban felhasznált belsőség a máj.Gyorsan elkészíthető,a magyar konyha igen sokféle fogást ismer belőle.Előételnek,főételnek egyaránt kitűnő,sütve,rántva vagy raguban tálalva.Népszerű a zúza,általában levesbe,pörköltbe kerül.A főtt csontvelőt általában fűszerezett formában,pirítóson fogyasztjuk.A velős ételekhez az állatok agyvelejét használják-rántva vagy vesével keverve,pacallal elkészítve.
Magyarországon a pacalból szinte biztosan pacalpörköltet főznek.
Márton-napra meghízik a liba.
A libahús fogyasztása egész Európában elterjedt.Márton-nap környékén sok helyütt és sokféleképpen készítenek libaételeket.A régi,karácsonyt megelőző böjt előtti utolsó nagy lakoma ideje is pont Márton-nap környékére esett.A böjtre készülők ilyenkor még egyszer belaktak,hogy jobban bírják a karácsonyig tartó időszak megpróbáltatásait.
A liba már az ókori Rómában,Apicius idején is kedvelt hús volt,s a zsidó konyha is kifejezetten kedveli.A rómaiak annak idején rájöttek,hogy a liba etetésével befolyásolhatják a húsának ízét,így gyakorta adtak az állatoknak bort,illetve szárított fügét,ezzel készítve elő a minél zamatosabb húsokat.Bárhogyan is,Márton-nap közeledtével a jó húsbab lévő libák asztalra kerülhetnek.Manapság sincs másképp,az újborért és a libáért felelős szent neve napján közeledtével füstölődnek a combok,készül a sólé,és ez a libaevészet ki is tart karácsonyig.
Menzareformos menüt kínáltak a Parlamentben
Tojáslevest és zöldborsófőzeléket kóstoltatott a szocialista Bangóné Borbély Ildikó és Heringes Anita az országgyűlési képviselőkkel hétfőn a Parlamentben.
Céljuk, hogy a képviselők megtapasztalják, milyen hatásuk van azoknak a törvényeknek, jogszabályoknak, amiket hoznak – mondta el Bangóné Borbély Ildikó, az Országgyűlés népjóléti bizottságának szocialista tagja.
Szeptember 1-jén lépett életbe a gyerekek egészségesebb táplálkozását célzó menzarendelet.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu